A Zene Világnapjára könyvtárunk Mészöly Ágnes: A fiú, akit elvarázsolt a zene című kötetét ajánlja, mely Bartók Béla életéről szól.

Az iskola könyvtárába olyan Star Wars kötetek érkeztek, melyek figyelembe veszik a diákok olvasási szintjét, az olvasni tanulóktól az önállóan olvasókig.
Alacsonyabb szinten láthatóan kevesebb a szöveg, nagyobb a betűméret s a sorköz, valamint egyszerűbb a nyelvezet. Haladóbb szinten a szöveg mennyisége növekszik, a betűméret csökken, a nyelvezet nehezebb.
Ezen kiadványokkal is próbáljuk sikerélményhez juttatni az olvasókat, valamint megszerettetni az olvasást.
Berg Judit személyesen ajánlja a Ruminit a Jókai Mór Általános Iskola diákjainak. 🙂
Könyvtárunk fontosnak tartja a dedikált könyveinek gyarapítását, hogy ezzel is népszerűsítse a minőségi kortárs irodalmat.

Április 14-e a Könyvtárosok Világnapja. Tőzsér Benjámin könyvtárosunk szeretettel és új könyvekkel várja vissza olvasóit a digitális oktatás után. 🙂

Ma van a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napja, a Meseírás Napja, Andersen, valamint Csukás István születésnapja. Könyvtárunkban számos kötete megtalálható Csukás Istvánnak és Andersennek is, melyek kölcsönzésére újra lehetőség nyílik a digitális oktatás után.

Könyvtárunkba új kötetei érkeztek az Idődetektívek sorozatnak. Ezek a krimik hiteles történelmi háttérrel rendelkeznek s egyben kalandos utazást kínálnak az olvasóknak. A könyvek végén szószedet található az adott korszak jellemző kifejezéseiből. 

Az iskola, mint oktatási helyszín be van zárva, viszont a könyvtári munkálatok nem állnak meg.

Online katalógusunkat fejlesztjük, valamint folyamatosan kerülnek fel könyveink gerincére a szakjelzetek, melyek segíteni fogják az olvasókat a könyvtárban való eligazodásban.

A könyvtárból kölcsönzött dokumentumok határidejét a digitális oktatás végéig meghosszabbítottuk.
Jó olvasást mindenkinek! 🙂

Könyvtárunk sikeres pályázaton 10 db könyvet nyert. Az Autósport évkönyv 2015-2019 közötti köteteit, valamint a Száguldás és cirkusz 2015-16 és 2019-20 közötti köteteit. Köszönjük a Formula.hu csapatának!

Autómodell kiállítás nyílt a könyvtárban. A ’60-as évektől a 80′-as évekig gyártott gépjárművekkel találkozhatnak a látogatók.

Az alábbi országokban gyártott személygépkocsik tekinthetők meg: Lengyelország, Szovjetunió, NDK, Csehország, Jugoszlávia, Románia.

A 2021-es Jókai-nap alkalmából egy A/4-es méretű portré került ki a könyvtár falára, mely szénceruzával készült.

Bartos Felicián: Andris és a Fehér Démon című könyv dedikált példányát nyerte meg könyvtárunk.

Köszönjük a Móra Kiadónak a játékot!

100 éve, 1921. március 8-án született Romhányi József. Számos műve közül a Doktor Bubót, valamint a Mézga Aladár különös kalandjait a könyvtárban is megtalálhatod.

100 éve, 1921. február 21-én született a Kisvakond megálmodója, a cseh grafikus és illusztrátor: Zdeněk Miler.

A vakond télen című kötetét a könyvtárban is megtalálhatod.

2021-ben február 16-án ünnepeljük a palacsinta világnapját. Erre a napra Kossuth-díjas írónőnk, Fésűs Éva: A palacsintás király című meséjét ajánlom.

Aki teheti, a járvány után színházban is nézze meg!